Skip til hoved indholdet
    Hjem Temaer Byggeri Byg Bugt

Byg Bugt

Projektet handler om genanvendelse af byggematerialer

Køge Kommune deltager i Byg Brugt, Cirkulær Sjælland, sammen med affaldsselskabet for 9 syd- og vestsjællandske kommuner ARGO og Erhvervsfonden Connect Køge. Sammen vil Køge Kommune, ARGO og Connect Køge skabe et genbrugsbyggemarked ved Køge Genbrugsplads, hvor små virksomheder og private både kan aflevere overskudsbyggematerialer og købe det for et symbolsk beløb.

En mere cirkulær byggebranche

Cirkulær Økonomi er en betegnelse for bæredygtig omstilling, hvor de materialer og den energi der bruges i produktion aldrig bliver til affald. I stedet ”cirkulerer” de rundt i systemet, ved at blive genanvendt. Det sparer enorme ressourcer og gør på den måde produktionen mere bæredygtigt. En af de brancher der bruger flest ressourcer og samtidig skaber mest affald, er byggebranchen. Kan vi stoppe spildet af byggematerialer og endda bygge brugt, kan vi bidrage til at gøre byggebranchen mere cirkulær.

Det kræver både tid og penge for byggefirmaerne at inkorporere genbrugsbyggematerialerne i deres byggeri såvel som at få afsat de byggematerialer de har til overs efter et byggeri. Samtidig er Køge en kommune i vækst, hvilket betyder at der bygges nyt flere steder i Køge. På den måde kan et genbrugsbyggemarked tæt på virksomhederne i Køge understøtte en bæredygtig vækst, hvor spild mindskes og genbrug øges. 

Cirkulær Sjælland

Cirkulær Sjælland skal via Køge Kommune og de andre projektpartnere udvikle ny viden og praksis for cirkulær økonomi. Projektet skal skabe nogle konkrete resultater, der kan fungere som trædesten på vej til et omstillet og cirkulært samfund. Cirkulær Sjælland er støttet af Region Sjælland.

Cirkulær Sjællands projektpartnere

Region Sjælland
ARGO
Connect Køge
Business Lolland-Falster
Guldborgsund Kommune
Kalundborg Kommune
Køge Kommune
Lejre Kommune
Nordisk Center For Lokale Fødevarer
Næstved Kommune
Odsherred Kommune
Ressource City
RUC
Slagelse Kommune
Dansk Symbiosecenter
Gate 21

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os