Skip til hoved indholdet
    Hjem Grøn Omstilling Det Grønne Hus

Det Grønne Hus

Det Grønne Hus er beliggende i Vestergade 3C. Huset er et kontorfællesskab mellem Køge Kommunes Grøn Omstilling og Connect Køge. Huset kan benyttes af grønne foreninger.

Det Grønne Hus i dag

Det Grønne Hus blev i sommeren og efteråret 2019 renoveret ved brug af genbrugsmaterialer, der blandt andet er kommet fra ejendomme, der er blevet revet ned i Køge Kommune. Det er i tråd med husets grønne virke og fortid, da det oprindeligt er bygget af genbrugsbyggematerialer.

Køge Kommunes Grøn Omstillingsteam (Teknik- og Miljøforvaltningen) har kontor i stueetagen, mens Fonden Connect Køge har haft kontor på førstesalen siden starten af 2020. Huset bruges udenfor kontortid af Køge Kommunes grønne foreninger.

Haven er en offentlig have og kan derfor frit benyttes. Det er muligt at leje kanoer gennem Visit Køge til brug i Køge Å.
Du kan følge med i arrangementer og aktiviteter i Det Grønne Hus under fanen forside og på Grøn Omstilling Køge Kommunes Facebookside.

 

Historien om Det Grønne Hus

Det Grønne Hus er beliggende i Vestergade 3C, 4600 Køge. Huset blev opført i 1935 af antikvitetsforhandleren Eckardt Druse, ved brug af munkesten fra ombygningen af Torvet 11 og døre fra gamle huse i Køge. Huset blev sammen med Vestergade 1 og 3 skænket til Køge Kommune mod at overskuddet fra ejendommene ville gå til et legat til elever på Køge Gymnasium.

Det Grønne Hus har gennem de sidste 20 år fungeret som omdrejningspunkt for Køge Kommunes klima-, energi-, og miljøarbejde. Køge Kommune besluttede dengang, at Agenda 21-arbejdet skulle foregå med udgangspunkt i det centralt beliggende hus med en have, der strækker sig ned til Køge Å. Det Grønne Hus udviklede sig gennem årene til at være et samlingssted for grønne ildsjæle og mangeartede oplysningsaktiviteter om bæredygtig livsstil. I huset har initiativer som Køge Delebil, Køge Fødevarefællesskab, Køge Fælles Jord og Køge Frøbank haft deres opstart, og husets medarbejdere har støttet og faciliteret så forskelligartede initiativer som bofællesskaber, vindmøllelaug, samkørsel, energibesparelser, skovrejsning, trampestier og biodiversitet.

Foreningen ’Det Grønne Hus’ blev afviklet i 2016, men Det Grønne Hus blev stadig brugt af grønne foreninger og Køge Kommunes grønne ambassadør. I 2018 blev det politisk besluttetat renovere og ’genåbne’ huset i Vestergade 3C og her skabet kontorfællesskab med Grøn Omstilling og Connect Køge og sikre at grønne foreninger fortsat kan bruge det store mødelokale til deres arrangementer og aktiviteter.

 

Brug af Det Grønne Hus

Er du en grøn forening kan du efter aftale bruge Det Grønne Hus til aktiviteter og arrangementer uden for almindelig kontortid.

I Det Grønne Hus vil vi gerne støtte lokale, grønne initiativer. Derfor kan jeres grønne forening, organisation, klub, fritidstilbud, initiatibgruppe mv. Kvit og frit låne vores store mødelokale og køkken til jeres næste grønne arrangement. 

 
 

Generelt er der ikke mange regler for brugen af Det Grønne Hus, men nedenfor har vi samlet en lille huskeliste som vi vil bede jer tjekke igennem inden I forlader lokalet efter brug.

  • Efterlad huset i samme (eller bedre) stand end du fandt det
  • Dette indebærer opvask, tørre borde af osv.
  • Alle vinduer skal være lukkede når I går
  • Døren skal smækkes så den låser når I forlader huset  
  • Nøglen skal sættes på plads. Der må ikke videregives kode til nøgleboksen. 

I Det Grønne Hus finder I et stort mødelokale med 25 stole, og et tilhørende køkken med de fleste redskaber som fx gryder, knive, stegepander og service. Der er derfor ingen grund til at medbringe egne glas, kopper og tallerkener til jeres arrangement.  

Der er kaffemaskine i køkkenet som også står til rådighed, men medbring jeres egen kaffe og te.  

I køkkenet er der quooker, komfur og ovn som I også gerne kan benytte.  

Der er mulighed for at benytte storskærm hvis I har brug for det, og der er webcam til onlinemøder hvis dette er relevant. Husk i så fald at medbringe en computer med HDMI-indgang samt dot strømkabel til computeren.

Derudover er man altid velkomne til at benytte den dejlige offentlige have med adgang til Køge Å, hvis vejret tillader det. 

Huset lånes ud til foreninger og grupper med henblik på deres arbejde indefor den grønne / bæredygtige agenda. Hvis I ønsker at booke Det Grønne Hus, bedes I sende en mail til detgroennehus@koege.dk, med den/de ønskede datoer og tidsummet for mødet. Vær opmærksom på, at lokalet kun lånes ud, uden for almindelig kontortid.

OBS: I sjældne tilfælde kan der ske aflysninger af låne-aftaler. Aflysningen kan ske på dagen og hænder hvis der opstår pludseligt behov for, at benytte lokalet til interne møder. Det er meget sjældent, at der sker aflysninger og vi forsøger selvfølgelig at undgå det, det er dog en betingelse for at kunne låne lokalet. 

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os