Skip til hoved indholdet
    Hjem Temaer Elsystem Virksomheders skift til LED-lys tjener sig ind på ca. et år i strømbesparelser

Virksomheders skift til LED-lys tjener sig ind på ca. et år i strømbesparelser

DBK Logistik Service, som ligger i Skandinavisk Transportcenter (STC), har valgt at udskifte al virksomhedens belysning til energisparende LED-lys. Investeringen i mere energibesparende lyskilder har været en ’no brainer’, som både sparer strøm og penge og derved mindsker virksomhedens klimaaftryk.

15.09.21

Logistikvirksomheden DBK Logistik Service har over de sidste år udskiftet belysningen i virksomhedens forskellige afdelinger, frem for at reparere på det gamle lyssystem. Alt belysningen er i år blevet udskiftet i produktionen, hvor DBK Logistik Services medarbejdere pakker og sender til Danmark og udlandet næsten døgnet rundt. Belysning af høj kvalitet, som modsvarer dagslys, er derfor afgørende for medarbejdernes sundhed. 

Over de seneste årtier er der sket en markant udvikling i teknologien bag LED-lys, som både har reduceret strømforbrug og øget lyskvaliteten. De nyeste energibesparende LED-pærer giver en mere naturlig belysning og sparer på samme tid strøm, hvilket også kan mærkes økonomisk.

DBK Logistik Services investering i mere energisparende belysningen har en kort tilbagebetalingstid og har tjent sig selv ind på ca. et år i strømbesparelser. Johnny Hemmingsen, som er produktionschef, fortæller, at der er en god grund til at gøre en indsats, når en investering både give mening økonomisk og klimamæssigt. Køge Kommunes Klimaplan2020 peger netop på et kæmpe potentiale for energibesparelser, hvis kommunes private virksomheder udskifter deres gamle elpærer eller ældre LED-belysning til mere energibesparende modeller

Udskiftningen rummer en tydeligt økonomisk gevinst, men er på samme tid også et udtryk for DBK Logistik Services fokus på at reducere strømforbruget og derigennem virksomhedens klimaaftryk. Johnny Hemmingsen fortæller, at det er en generel tendens på markedet, at kunderne og politikerne stiller krav til at producenter og leverandører reducerer deres CO2 udledning og tager mere bæredygtige valg. DBK Logistik Services investering i belysning er derfor også et udtryk for et stigende fokus på at reducere virksomhedens klimaaftryk generelt, hvor flere aspekter såsom varmeforbrug og emballage også indtænkes.

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os