Skip til hoved indholdet
    Hjem Grøn Omstilling Det Grønne Hus

Det Grønne Hus

Det Grønne Hus er beliggende i Vestergade 3C. Huset er et kontorfællesskab mellem Køge Kommunes Grøn Omstilling og Connect Køge. Huset kan benyttes af grønne foreninger.

Det Grønne Hus i dag

Det Grønne Hus blev i sommeren og efteråret 2019 renoveret ved brug af genbrugsmaterialer, der blandt andet er kommet fra ejendomme, der er blevet revet ned i Køge Kommune. Det er i tråd med husets grønne virke og fortid, da det oprindeligt er bygget af genbrugsbyggematerialer.

Køge Kommunes Grøn Omstillingsteam har kontor i stueetagen af huset, mens Connect Køge har haft kontor på førstesalen siden starten af 2020. Huset bruges udenfor kontortid af Køge Kommunes grønne foreninger. 

Haven er en offentlig have og kan derfor frit benyttes. Det er muligt at leje kanoer gennem Visit Køge til brug i Køge Å. 

Du kan følge med i arrangementer og aktiviteter i Det Grønne Hus under fanen forside og på Grøn Omstilling Køge Kommunes Facebookside.

Brug af det grønne hus

Er du en grøn forening kan du efter aftale bruge Det Grønne Hus til aktiviteter og arrangementer uden for almindelig kontortid. Skriv til jacob.s.nielsen@koege.dk.

Det Grønne Hus' historie

Det Grønne Hus er beliggende i Vestergade 3C, 4600 Køge. Huset blev opført i 1935 af antikvitetsforhandleren Eckardt Druse, ved brug af munkesten fra ombygningen af Torvet 11 og døre fra gamle huse i Køge. Huset blev sammen med Vestergade 1 og 3 skænket til Køge Kommune mod at overskuddet fra ejendommene ville gå til et legat til elever på Køge Gymnasium.

Det Grønne Hus har gennem de sidste 20 år fungeret som omdrejningspunkt for Køge Kommunes klima-, energi-, og miljøarbejde. Køge Kommune besluttede dengang, at Agenda 21-arbejdet skulle foregå med udgangspunkt i det centralt beliggende hus med en have, der strækker sig ned til Køge Å. Det Grønne Hus udviklede sig gennem årene til at være et samlingssted for grønne ildsjæle og mangeartede oplysningsaktiviteter om bæredygtig livsstil. I huset har initiativer som Køge Delebil, Køge Fødevarefællesskab, Køge Fælles Jord og Køge Frøbank haft deres opstart, og husets medarbejdere har støttet og faciliteret så forskelligartede initiativer som bofællesskaber, vindmøllelaug, samkørsel, energibesparelser, skovrejsning, trampestier og biodiversitet.

Foreningen ’Det Grønne Hus’ blev afviklet i 2016, men Det Grønne Hus blev stadig brugt af grønne foreninger og Køge Kommunes grønne ambassadør. I 2018 blev det politisk besluttet at renovere og ’genåbne’ huset i Vestergade 3C og her skabe et kontorfællesskab med Grøn Omstilling og Connect Køge og sikre at grønne foreninger fortsat kan bruge det store mødelokale til deres arrangementer og aktiviteter.

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os