Skip til hoved indholdet
    Hjem Temaer Byggeri Tiny Varigheden

Tiny Varigheden

Grøn Omstilling arbejder på at etablere bæredygtige tiny houses på Køge Fælles Jord. De små hjem skal integreres i det omkringliggende landskab, og dem der vil bo der, vil eksperimentere med en CO2-lagrende livsstil og videregive deres erfaringer.

Herfra til Varigheden

'Herfra til Varigheden' har til formål at konkretisere og opskalere løsninger på det bæredygtige liv, der gør at vi kan leve i harmoni med naturen og jordens tilgængelige ressourcer. Heraf kommer navnet, da vi skal udvikle måder at leve på, der er reelt bæredygtige - altså varige på den jord vi lever på.

Grøn Omstilling, Køge Kommune sammen med Køge Fælles Jord og House Arkitekter nedfældede de grundlæggende tanker bag Herfra til Varigheden i sommeren 2019. Herfra til Varigheden vil samle interesserede eksperter og ildsjæle om konkrete living labs der skal udmøntes i Danmark og resten af verden. 

'Herfra til Varigheden' er i sin opstartsfase men er i rivende udvikling. Besøg Varighedens hjemmeside for at se de løbende aktiviteter, bidrage til realiseringen eller læse mere.

Køge Fælles Jord

Køge Fælles Jord består af 2,3 ha. og ligger ca. 2 km syd for Køge station. Jorden dyrkes efter permakulturelle principper, hvor jorden genopbygges. Der er fokus på at dyrke mange træer, flerårige planter og at grave mindst muligt. Jorden består blandt andet af en Terapihave, Madskov, Grøntsagshave og højbede, der kan lånes. Du kan læse mere om Køge Fælles Jord her.

Tiny Houses (små hjem!)

Et tiny house kan defineres som et lille hjem, typisk mellem 10-40 m2. Nogle kender tiny houses fra USA, hvor konceptet er populært. Et tiny house har flere bæredygtige fordele, blandt andet en lavere indvirkning på jorden, da den tager mindre plads fra naturen, og der er mindre CO2 udledning og ressourceforbrug forbundet med at bygge det. Derudover opfordrer et tiny house til en mere bæredygtig livsstil, da der plads til færre genstande i huset, hvilket har indvirkning på forbruget.

 

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os