Skip til hoved indholdet
    Hjem Temaer Alle projekter Køge RepaCáfe

Køge RepaCáfe

Frivillige skruer reparationscafe sammen, der skal modarbejde brug-og-smid-væk-kulturen.

Køge RepaCáfe er en reparationscáfe, drevet af en gruppe frivillige, der har viden og interresse for teknik, syning, elektronik og håndværk samt ekspertise for de gode løsninger. RepaCaféens formål er at nedbringe mængden af affald, ved at reparere defekte genstande i stedet for at købe nyt. Centralt for Køge RepaCafé er, at det forekommer i hyggelige og lærige omstændigheder, hvor alle, ubetinget om den knækkede eller skadede genstand kunne reperares, går glad derfra. Som en af de frivillige udtaler sig:

Da mange nedbrudte ting efter min erfaring kan repareres uden de helt store armsving, så forekom idéen med en reparationscafé, hvor folk kan komme med deres defekte ting og måske få hjælp, mig ganske kærkommen. Personligt må jeg dog henholde mig til en afart af lægeløftet: Altid et venligt ord med på vejen, ofte forbedre og stundom reparere. (Frivilig, Køge RepaCafé)

Så hvis du har noget guld i gemmerne, der trænger til en kærlig hånd, kan du besøge Køge RepaCafé: Sidste mandag i måneden, kl: 16:00-19:00, i Det Grønne Hus, Vestergade 3c 4600 Køge. Der er ikke noget som sådan de frivillige ikke gerne kigger på eller hjælper med at reparere, men en god huske regel er, om det kan betale sig at gå ud og få professionelt repareret end at købe nyt, foreksempel med cykler og smartphones. 

Repair Cafe Køge - i daglig tale Køge RepaCafe, er en del af den frivillige organisation RepairCafe Danmark, hvis formål er at facilitere og motivere frivillige, forbrugere, foreninger og kommuner til afholdelse af og deltagelse i Repair Cafeer. Der er ca. 85 repaircafe rundt omkring i Danmark, der tilfælles arbejder mod at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling. Læs mere om Køge RepaCafé's åbningstider og om Repair Cafe Danmark arbejde her, samt du kan følge Køge RepaCafe's arbejde på facebook her.

Hvornår og hvor?

Sidste mandag i måneden

Kl. 16:00-19:00

Det Grønne Hus, Vestergade 3c 4600 Køge

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os