Skip til hoved indholdet
    Hjem Aktuelt Grønne foreninger og fællesskaber

Grønne foreninger og fællesskaber

Få sparring til jeres grønne initiativer og idéer

Grøn Omstilling ønsker at understøtte det lokale engagement med fokus på grønne og bæredygtige initiativer. Hvis I for eksempel har dannet et fælleskskab, i form af en initiativgruppe eller forening, og ønsker hjælp til at realisere jeres idé, er I velkomne til at kontakte Grøn Omstilling og høre nærmere om hvordan vi kan hjælpe den i gang. 

Hvordan Grøn Omstilling kan understøtte jeres initiativ, er forskelligt og kommer an på idéen og planerne for udførslen. Vi kan for eksempel hjælpe med:

  • Sparring om hvordan I kommer videre fra idé til selvkørende grøn forening
  • Konkret viden inden for grønne / bæredygtige løsninger
  • Mulighed for lån af faciliteter i Det Grønne Hus, herunder mødelokale, køkken og have (Vestergade 3c, 4600 Køge)
  • Hjælp til netværksdannelse og kontakter

Vi har tidligere understøttet initiativer som Køge Fødevarefællesskab, Tiny Varrigheden, Repair Café Køge, Bjæverskov Fjernvarme a.m.b.a. og mange flere. Vi vil meget gerne hjælpe endnu flere initiativer på vej, så vi sammen kan nå klimamålene

Send os din/jeres idé, så kan vi starte dialogen om mulighederne for sparring og hjælp

Du finder vores kontaktoplysninger her

Orientering om relevant pulje

Søg op til 1 mio. gennem "Her gror vi"-puljen (4 deadlines i første halvår af 2024)

Vi gør opmærksom på, at Nordea-fonden lige nu uddeler 75 mio. kr. til borgerdrevne projekter, der får bynaturen til at gro og fællesskabet til at vokse. Det kan f.eks. være byhaver, lommeparker, naturgenopretning, friluftsbade, drivhuse, nytænkende legepladser eller andre grønne initiativer.

Så har I en idé til at skabe flere gode liv i jeres nabolag? Så kan I indtil 16. april 2024 søge op til 1 mio. kr. i støtte fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje. 

Webinar om ansøgning: Torsdag 7. december kl. 16-17 kan du deltage i et webinar, hvor Nordea-fonden fortæller om puljen, kriterier, ansøgningsproces og svarer på spørgsmål. Tilmeld dig webinariet her.

Du kan læse mere om Her gror vi-puljen på www.nordeafonden.dk/hergrorvi

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os