Skip til hoved indholdet
    Hjem Temaer Mobilitet FIMO - Fremtidens Intelligente Mobilitet

FIMO - Fremtidens Intelligente Mobilitet

EU Interreg projektet Fremtidens Intelligente Mobilitet (FIMO) arbejder med at gøre mobilitet i Øresundsregionen mere bæredygtig og effektiv, ved brug af data og Smart-City teknologier. Der deltager 9 cases i projektet, der har fokus på:

  1. Fremtidens multimodale stationer,
  2. Intelligent trafikinformation
  3. Fremtidens kollektive transportløsninger uden for større byer

Køge Nord Station: hub for grøn mobilitet

Køge Nord er en af de 9 cases. I Køge Nord undersøges det, hvordan fremtidens station kan forbedres til at håndtere flere transportformer, intelligent trafikinformation og wayfinding. Med muligheden for at benytte regional- og InterCity-tog, S-tog, bus og parkér og rejs-anlæg for cyklister og bilister, er Køge Nord Station et bud på fremtidens hub for grøn mobilitet. 

Parkér- og rejsanlæg: 2.700 parkeringspladser

Hver dag passerer 130.000 bilister under stationsbroen. Visionen bilisterne i stedet vil benytte det nye parkér- og rejsanlæg. Udbygges Køge Nord Station til fulde, etableres i alt 2700 gratis parkér- og rejs-parkeringspladser. I første omgang er der etableret 600 parkeringspladser, som er klar til brug. 400 af parkeringspladserne er placeret tæt på stationen.

Wayfinding på Køge Nord Station

I samarbejde med FIMO testes intelligente løsninger på at guide Køge Nord stationsbrugerne på vej. Det skal nedbringe ressourceforbruget, give en bedre brugeroplevelse, og gøre det nemmere at skifte mellem transportformer.

På Glostrup Station og Lunds Centralstation undersøger man som ved Køge Nord station, hvordan den multimodale station kan løse fremtidens transportudfordringer. Langs Ring 3, på Avedøre Holme, i Helsingborg Stad og på E6-motervejen mellem Helsingborg og Malmø testes intelligente løsninger på trafikinformation. På Lolland undersøges kollektive løsninger på de udfordringer der kan være inden for bæredygtig transport uden for større byer. 

Projektpartnere:

Region Hovedstaden
Region Sjælland
Movia
Glostrup Kommune
Hvidovre Kommune
Køge Kommune
Lunds Kommune
Helsingborg Stad
Vera Park
Region Skåne
Innovation Skåne
Trafikverket
Malmø Universitet
Gate 21

 

Køge Kommune
Torvet 1
4600 Køge

Det Grønne Hus
Vestergade 3C
4600 Køge

Om os